Site Overlay

Mini Millionaires Shortbread Pies

Små hapsere af salt/sød karamel med blød chokolade og sprød bund, lige til en eftermiddag i sommervejret. Men vær hurtig for karamellen løber fra jer.

MINI MILLIONAIRES SHORTBREAD PIES
24 styk.

Tærtedej:
150 g Mel
75 g Smør
1/4 tsk. Salt
60 g Flormelis
30 g (1,5) Æggeblommer
1/4 stang Vanilje
Saft og skal af 1/4 Citron

Fyld:
225 g Saltet karamel

Topping:
150 g Hakket mørk chokolade
20 g Smør
Salte chips

TÆRTEDEJ:

Kør mel, smør og salt i en foodprocessor til det ligner rasp, man kan også bruge et håndholdt piskeris og “hakke” det til rasp med riset.

I en seperat skål blendes flormelis, æggeblommer, vaniljekorn, citronskal og saft til en cremet masse.

Æggemassen røres i raspen til det hele samler sig.

Hæld det ud på et bord og pres dejen let sammen til en blød dej.

Læg dejen mellem to stykker husholdningsfilm og rul den ud til en firkant på ca. 1 cm tykkelse.

Pak den ind i firkanten og stil den på køl i mindst 1 time.

Når dejen er kold, rulles den ud til max. 3mm tykkelse.

Udstik dejen i 24 cirkler med en udstikker på ca. 7 cm i dia.

Beklæd minimuffinsformen med dejcirklerne. Fold dem forsigtig ned i formen og  pres dejen ud i siderne, skær overskydende dej af og prik huller i bunden med en gaffel.

Sæt tærtebunden på køl i 30 min.

Forvarm imens oven til 190 grader.

Læg et stykke alufolie ovenpå tærtebundene og fyld op med keramiske bagebønner, tørrede bønner eller ris, de sørger for at dejen ikke puffer for meget op.

Bag bundene i ca. 15-17 min.

Lad tærtebundene køle helt af på en rist.

FYLD:

Kom karamellen i en sprøjtepose og fordel den i bundene 2/3 op.

Stil tærterne på køl til karamellen har sat sig og dannet en hinde.

TOPPING:

Smelt chokoladen sammen med smørret og rør dem til en glinsende masse.

Fordel chokoladen over karamellem og glat den ud.

Kom tærtene på køl igen indtil chokoladen er størknet.

Pynt med knust saltet chips.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *