Der er intet der siger sommer som duften af hyldeblomster, de bebuder at nu kommer varmen og solen….hvis den ikke er kommet i forvejen.
Opskriften her er Meyers, dog med lidt mindre citron end oprindeligt. Jeg vasker hyldeblomstskærmene for at fjerne evt. dyr og insekter, men genbruger vandet for at få smagen med i saften, der ellers ville være skyllet af i første omgang.
Saften fortyndes efter smag og behag og jeg blander den ofte med sprudelwasser, som på billedet.
HYLDEBLOMSTSAFT
CA. 1,5 LITER UFORTYNDET SAFT.
15 HYLDEBLOMSTSKÆRME I FULD FLOR
2 ØKO. CITRONER
600 G SUKKER
2 L. VAND
Start med at lægge hyldeblomstskærmene i 2 liter vand, så små dyr og insekter vaskes af.
Si vandet fra og kom det i en gryde. Så får du så meget smag som muligt med i det endelige resultat.
Med en gaffel hives blomsterne af stilkene, som er bitre og lettere, og kommes i en stor skål.
Vask og skær citronerne i skiver.
Kom dem i en gryde sammen med vand og sukker.
Varm væsken op til kogepunket.
Tag gryden af varmen og hæld sukkervandet over blomsterne.
Lad saften stå tildækket på køkkenbordet i 12 timer, før saften sies gennem et klæde eller kaffefiltre.
Kom saften på rene skoldede flasker.
Ved opbevaring på køl kan saften holde i ca. 30-40 dage.
Fortynd saften 1:3-4, alt efter hvor kraftig en smag man vil have.