One Bite at a time

Hyldeblomstsaft

Der er intet der siger sommer som duften af hyldeblomster, de bebuder at nu kommer varmen og solen….hvis den ikke er kommet i forvejen.
Opskriften her er Meyers, dog med lidt mindre citron end oprindeligt.
Jeg valgte at skylle mine blomster, også selvom det fjerne meget af blomsterstøvet som indeholder en stor del smag, men jeg havde ikke vitterlig lyst eller tid til at stå og pille alle de små dyr fra i hånden.
Saften fortyndes efter smag og behag og jeg blander den ofte med sprudelwasser, som på billedet.

HYLDEBLOMSTSAFT
Ca. 1,5 liter ufortyndet saft.

15 Hyldeblomstskærme i fuld flor
2 Øko. Citroner
600 g Sukker
2 l. Vand

Med en gaffel hives blomsterne af stilkene, som er meget bitre og lettere, og kommes i en stor skål.

Vask og skær citronerne i skiver.

Kom dem i en gryde sammen med vand og sukker.

Varm væsken op til kogepunket.

Tag gryden af varmen og hæld sukkervandet over blomsterne.

Lad saften stå tildækket på køkkenbordet i 12 timer, før saften sies.

Kom saften på rene skoldede flasker.

Ved opbevaring på køl kan saften holde i ca. 30-40 dage.

Fortynd saften 1:3-4, alt efter hvor kraftig en smag man vil have.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.