Små mundretter hapsere der oser af syrlig-sød herlighed. En sprød tærtebundder er fyldt med syrlig lemon curd og så den søde marengs ovenpå. Der er ikke jo noget at sige til at denne kage er så populær som den er.
MINI LEMON MERENGUE PIES
24 STYK.
TÆRTEDEJ:
150 G HVEDEMEL
75 G SMØR
1/4 TSK. SALT
60 G FLORMELIS
30 G ÆGGEBLOMMER
1/4 STANG VANILJE
SAFT OG SKAL AF 1/4 CITRON
Kør mel, smør og salt i en foodprocessor til det ligner rasp, man kan også bruge et håndholdt piskeris og “hakke” det til rasp med riset.
I en seperat skål blendes flormelis, æggeblommer, vaniljekorn, citronskal og saft til en cremet masse.
Æggemassen røres i raspen til det hele samler sig.
Hæld det ud på et bord og pres dejen let sammen til en blød dej.
Læg dejen mellem to stykker husholdningsfilm og rul den ud til en firkant på ca. 1 cm tykkelse.
Pak den ind i firkanten og stil den på køl i mindst 1 time.
Når dejen er kold, rulles den ud til max. 3mm tykkelse.
Udstik dejen i 24 cirkler med en udstikker på ca. 7 cm i dia.
Beklæd minimuffinsformen med dejcirklerne. Fold dem forsigtig ned i formen og pres dejen ud i siderne, skær overskydende dej af og prik huller i bunden med en gaffel.
Sæt tærtebunden på køl i 30 min.
Forvarm imens oven til 190 grader.
Læg et stykke alufolie ovenpå tærtebundene og fyld op med keramiske bagebønner, tørrede bønner eller ris, de sørger for at dejen ikke puffer for meget op.
Bag bundene i ca. 15-17 min.
Lad tærtebundene køle helt af på en rist.
FYLD:
270 G LEMON CURD
Kom lemon curd i en sprøjtepose og fordel den i bundene 3/4 op.
MARENGS:
150 G SUKKER
3 ÆGGEHVIDER
Varm ovnen op til 200 grader.
Pisk æggehviderne stive.
Tilsæt sukkeret lidt ad gangen til en glinsende marengs, med stive toppe.
Kom marengsen på en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt et lag marengs ovenpå lemon curden.
Bag tærterne i ovnen, ca. 10 min, til marengsen tager farve.