Som med så mange andre ting, er hjemmelavet kyllingesalat bare bedre end købeversionen. Den er god at have ved hånden hvis man er sulten efter sandwiches eller en god salat og man står med rester fra lørdagskyllen. Opskriften her er dog lavet med hensyn til at man måske ikke har kyllerester ved hånden.
Salaten blev så brugt i aftensmaden i dag: En sandwich med en lidt salat, nogle skivede cherrytomater, et par skiver stegt bacon og en ordentlig klat kyllingesalat.
KYLLINGESALAT MED KARRY OG BASILIKUM
2 KYLLIGEBRYSTFILETER
2-3 SPSK. MAYONNAISE, GERNE HJEMMELAVET
1 TSK. HONNINGDIJONSENNEP
½ TSK. KARRYPULVER
2-3 TSK. HAKKET BASILIKUM
SALT OG PEBER
Kog kyllingefileterne i letsaltet, kogende vand i 20 min, vend dem halvvejs ved 10 min, så de ikke “gror” fast på bunden af gryden.
Tag dem op og lad dem dryppe af, før de enten skæres i tern eller, som jeg ynder at gøre det, piller kødet i trevler med fingrene.
Rør mayonnaisen op med sennep, karry og basilikum, smag til med salt og peber.
Vend dressingen i kyllingestrimlerne og sæt den på køl i nogle timer så karrydressingen kan trække og blive kraftigere.
Brug den på rugbrød, i sandwiches eller i salater.