Koldskålspanna Cotta med Jordbær

Det regner. Det er koldt. Og til tider blæser det også. Ikke just forårsvejr. Så man jo tænke sig til det eller spise sig dertil og gerne tage et stykke sommer med på vejen.
I dag kom min mor forbi på hyggebesøg og der hører sig jo lidt lækkert til kaffen. Det blev til en sommerlig panna cotta med smag af koldskål og jordbær.

KOLDSKÅLSPANNA COTTA MED JORDBÆR
2 PERS.

PANNA COTTA:
1½ BLADE HUSBLAS
1½ DL FLØDE
40 G SUKKER
KORNENE AF ½ STANG VANILJE
REVET SKAL AF ½ ØKO CITRON
1½ DL KÆRNEMÆLK

Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min.

Varm fløde, sukker, citronskal, vaniljekorn i en gryde, samt stang op imens, det må ikke buldrekoge.

Når fløden koger, hældes den igennem en finmasket sigte over i skål for at fjerne citronskal og vaniljestang.

Kom fløden tilbage i gryden og varm den op igen.

Knug vandet ud af husblassen og kom den i fløden, rør rundt til husblassen er smeltet.

Tag gryden af varmen og tilsæt kærnemælken.

Fordel cremen i to glas og stil dem på køl til de er stivnet, minimum et par timer.

JORDBÆRCOULIS:
125 G FRISKE JORDBÆR
20 G SUKKER

Skær jordbærrene i mindre stykker, kom dem i en skål og drys sukker hen over.

Lad dem stå og safte mens panna cottaen stivner.

Lige før der serveres, blendes jordbærrene og fordeles ovenpå panna cottaen.

Pynt med friske jordbær.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *