Site Overlay

Klatkager

I tordags lavede jeg risengrød og da min partner-in-chocolate-crime ikke var med til spisning den dag, var der rent faktisk grød til overs. Hun er normalt meget god til at invitere sig selv på middag, når der er risengrød og så sørger hun for at spise bundskraberne… men ikke denne gang. Så jeg havde en ordentlig omgang stående i køleskabet, som ventede på at blive brugt.
Klatkager er små buttede sager, som smager forbandet godt med lidt marmelade og flormelis, så det er bare at gå i gang, hvis der er rester i gryden. Opskriften er lavet på den kæmpe mængde jeg havde tilbage, men man kan selvfølgelig bruge det man har og så justere mængden af de andre ingredienser. 🙂

KLATKAGER
CA. 15 STK.

CA. 750 G RISENGRØDSRESTER
2 ÆG
6 SPSK. MEL
2 SPSK. SUKKER
1 TSK. BAGEPULVER
KORNENE AF 1 HEL STANG VANILLE
FEDTSTOF TIL STEGNING.

Rør grøden sammen med æg, mel, sukker, bagepulver og vanille.

Smelt fedstoffet på en pande, og kom spiseskestore klatter dej på panden.

Steg dem ved middelvarme til de er faste at røre ved og pænt gyldenbrune på hver side, ca. 2-3 min.

Server med en god marmelade og flormelis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *