Risengrød

Bedste gryderet ever! Godt nok er vi kun lige trådt ind i den kolde periode og er endnu ikke nået til julemåneden. Men! Risengrød kan man altid spise, når som helst, hvor som helst. Det er nemt at lave, og følger man denne opskrift slipper man for at stå ved den hele tiden, indtil allersidst. Og laver man mere end man kan spise, så er der til klatkager næste dag. Eller hvis man undlader at komme salt i den store gryde, men kun i de individuelle portioner, så er der til ris à l’amande.

RISENGRØD
4 PERS.

200 G GRØDRIS
2½ DL VAND
1 L. SØDMÆLK
½ TSK. SALT

Opvarm vandet i 5 liters gryde, gerne med tyk bund, til det spilkoger.

Drys risene i og rør rundt i 2 min, til de begynder at suge vandet til sig.

Tilsæt derefter mælken og varm op til mælken koger let.

Skru ned for temperaturen igen og kog ved meget svag varme i 35 min, med grydelåget sat på skrå så dampen kan komme ud.

Rør i det ca. hver 15 min.

Når tiden er gået, sættes låget helt på og her bliver man nødt til at stå ved siden af i 10 min. da det ellers kan koge og boble ud over alle grænser. Hvis det ser ud til at ske, løft på låget og lad dampen slippe ud, rør rundt i grøden, og sæt låget på igen indtil de 10 min er gået.

Fjern låget helt og tjek om konsistensen er som man vil have det. Hvis ikke, så rør rundt i risengrøden i ca. 5 min. til.

Sluk for varmen og smag til med salt.

Server rygende varm med kanel, sukker og stooor smørklat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *