En enkel kage til den til den lille forsamling fyldt med kanel og kakao. Den sorte kakao er af mærket Van Houten, men kan du ikke finde den, så erstat mængden med almindelig kakao.
KANELKAGE MED CHOKOLADECREME
6-8 PERS.
KAGE:
170 G SUKKER
200 G HVEDEMEL
1 SPSK. STØDT KANEL
½ TSK. NATRON
250 ML KÆRNEMÆLK
60 G SMELTET SMØR
Forvarm ovnen til 175 grader.
Smør to 15 cm. springforme og beklæd bunden med bagepapir.
Bland sukker, mel, kanel og natron i en skål.
Pisk kærnemælken i lidt ad gangen til det er en ensartet masse.
Tilsæt tilsidst smørret.
Fordel dejen ligeligt imellem formene og bag kagerne midt i ovnen i 25-30 min til en nål kommer ren ud og kagerne er gennembagte.
Lad kagerne køle helt af før de to kager deles i to bunde hver.
CHOKOLADESMØRCREME:
125 G BLØDT SMØR
150 G FLORMELIS
25 G SORT KAKAO
10 G ALM. KAKAO
½ TSK VANILJEPASTA
2 SPSK LUNKEN KAFFE
1 NIP SALT
Pisk smørret cremet i en skål.
Tilsæt flormelis og de to typer kakao og pisk først ved lav hastighed, så du ikke får kakao i hovedet og derefter på højeste niveau i et par minutter.
Kom vanillepasta og kaffe i og pisk indtil du opnår den ønskede konsistens, der nemt kan smørres ud.
Fordel 75 g smørcreme mellem hvert af de fire lag kage og smør resten på toppen af kagen.
PYNT:
SPECIAL MOMENTS CHOKOLADEKUGLER
RØD SKOVSYRE
Pynt med chokoladekugler og rød skøvsyre.