Nu har jeg efterhånden lavet flere kager med koldskålstema, så selvfølgelig skal I da også have origialudgaven. En let version med kærnemælk og fløde som blot skal røres sammen med et alm. piskeris. Hvis du kan afsætte fem minutter til at blande ingredienserne kan du få frisk, hjemmelavet koldskål.
KÆRNEMÆLKSKOLDSKÅL
4-6 PERS.
50 G PAST. ÆGGEBLOMMER
65 G FLORMELIS
KORNENE AF 1/2 STANG VANILJE
1 L. KÆRNEMÆLK
250ML. PISKEFLØDE
SAFT AF 1 CITRON
Rør æggeblommer sammen med flormelis og vaniljekorn til en cremet masse.
Tilsæt kærnemælk lidt ad gangen mens du rører med piskeriset, så alt bliver blandet godt sammen i koldskålen.
Tilsæt fløde og citronsaft på samme måde.
Stil koldskålen på køl indtil den skal serveres på en varm og solrig dag med jordbær og kammerjunkere, og evt. en skefuld vaniljeis.