Jordbær og rabarber er en god traditionel sammensætning og det kan man sagtens forstå, den smager jo glimragende fantastisk og som mange andre marmelader er den nem at lave. Lidt vanilje giver den et ekstra pift. Opskriften her er nok til 3 helt fyldte marmeladeglas af ca. 250 ml. Så skulle der være nok til franskbrødsmadderne på morgenbordet. 🙂
JORDBÆR-RABARBERMARMELADE
750 ML
500 G JORDBÆR
450 G RABARBER, SKÅRET I 1 CM SKIVER
300 G SYLTESUKKER
1 DL VAND
1 VANILJESTANG
Kom jordbær og rabarber i en stor skål sammen med 300g sukker og lad dem stå og soppe i godt 24 timer på køl. Sukkeret vil trække så meget saft som muligt ud af frugterne og lave en lækker sirup, de kan trække i.
Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, kom begge dele i en gryde sammen med jordbær-rabarbermixet og 1 dl vand.
Lad det koge op til det bobler lystigt, skru ned for varmen til middel-lav og lad marmeladen simre i 25 min. Rør rundt en gang imellem, så frugterne bliver blandet sammen og most (Ønsker man syltetøj i stedet, så rører man meget forsigtigt, så der er så mange hele stykker frugt som muligt).
Fjern vaniljestangen.
Kom marmeladen på skoldede glas og luk låget med det samme.