Hjemmelavet Whiskysauce

Hvem skulle have troet at whiskysauce var så let at lave? Det tager max. 10-15 min. og så har man en lækkersmækker sauce, der smager en million gange bedre end enhver købesovs man kan få. Der er kun brug for nogle få ingredienser og så en god whisky, det er vigtigt, når nu man alligevel går i gang med at lave saucen fra bunden af kan man ligeså godt bruge gode råvarer. Servér saucen til en god bøf eller måske en kylling som har brug for et pift.

HJEMMELAVET WHISKYSAUCE
4 PERS.
100 G SMØR
70 G TOMATPURÉ
2 TSK. STØDT ROSMARIN
2 SPSK. GOD WHISKY
2 TSK. SUKKER
1/4 L. PISKEFLØDE
SALT OG PEBER

Smelt smørret i en gryde ved middelhøj varme og tilsæt tomatpuré, rør rundt i det et par minutter til smør og tomat er godt blandet. Så skulle syrligheden fra tomatpuréen også været stegt væk.

Tilsæt rosmarin, whisky og sukker, pisk let og lad alkoholen fordampe over de næste par minutter.

Hæld piskefløden i og pisk igen, mens det blandes og bliver tyk og cremet.

Skru ned på lav varme og lad det simre indtil saucen skal serveres.

Smag til med salt, peber og eventuelt ekstra sukker.

2 thoughts on “Hjemmelavet Whiskysauce

  1. Mine 2 brødre og jeg har tit brugt denne opskrift, hvor vi tilsætter lidt ekstra rosmarin og halvt så meget timian, og det er super lækkert hver gang. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *