Ligesom snapsen er denne likør god til julebordet, men er også fremragende til desserter, deriblandt kunne man jo give sig i kast med en hindbær-tiramisu eller måske lægge lagkagebunde i blød i likøren.
Opskriften er fundet hos Mads Madglad, som har en masse gode opskrifter på snapse og likører, jeg har dog kommet lidt mere vodka i, så det giver en hel flaske.
Den har en god smag af hindbær og en dejlig sødme fra sukkeret, uden at det bliver for meget. Og så er den åh, så nem at lave. det der tager længst tid er at den skal stå og trække, jo længere jo bedre.
Likøren får minsandten også den flotteste, krystalklare og rubinrøde farve.
HINDBÆRLIKØR
300 G SUKKER
300 G HINDBÆR
700 ML. VODKA
Kom hindbær i et stort glas med låg, bruger man frosne hindbær skal de lige have et hurtigt opkog på 2 min.
Tilsæt sukker og overrisl det hele med vodka, luk låget, ryst det godt og sæt glasset et mørkt og tørt sted i 2-3 måneder.
Ryst en gang imellem til sukkeret er opløst.
Efter de tre måneder er gået, filtreres likøren igennem en sigte foret med et kaffefilter, helst to gange for at fjerne så mange urenheder som muligt.
Smag til med ekstra vodka, hvis den er for sød, eller ekstra sukker hvis den mangler.
Bærrene kan gemmes og bruges til kager eller desserter…
Kom likøren på glas eller flasker og stil dem til trækning i yderligere 2-3 uger.
Opbevar likøren køligt og mørkt.