Inspireret af denne side og bliver så meget bedre end det man kan købe. Der til kan man selv vælge hvor stærkt det skal være. Jeg lavede denne opskrift som en af de hjemmelavede julegaver i år, og det blev vellykket. Opskriften består af to dele: Et basis chilipulver, som også kan danne grunden til andre stærke krydderier (det skal der eksperimenteres med :)) og så selve det mexicanske krydderi bygget på chilipulveret.
CHILIKRYDDERI
4 SPSK. PAPRIKA
4 SPSK. OREGANO
2½ TSK. SPIDSKOMMEN
2½ TSK. HVIDLØGSPULVER
2½ TSK. CAYENNEPEBER
1½ TSK. LØGPULVER
Bland det hele sammen og blend det til et fint pulver i blenderen eller en krydderikværn.
Opbevar det i et rent glas, tørt og mørkt.
MEXICANSK KRYDDERI:
CA. 60 G
4 SPSK. CHILIPULVER
1 TSK. HVIDLØGSPULVER
1 TSK. LØGPULVER
1 TSK. OREGANO
2 TSK. PAPRIKA
1½ TSK. STØDT KORIANDER
5 TSK. SPIDSKOMMEN
2 TSK. SALT
2 TSK. SORT PEBER
Band det hele sammen og blend det til et fint pulver i blenderen eller en krydderikværn.
Opbevar det i et rent glas, tørt og mørkt, eller brug det med det samme.
Tre til fire teskefulde er nok til 500 g hakket kød, da opskriften er hot.