Site Overlay

Doughnuts med Saltet Karamelglasur


Doughnuts, en himmmelsk lille mundfuld, med yndligssmagene af brownie og saltet karamel. Denne omgang var til min nieces 10 års fødselsdag, hvor min søster overraskede hende med et lækkert kagebord… Hjulpet på vej af familien, så det forblev en hemmelighed.

Browniedoughnuts:
90g 70% Mørk chokolade
115 g Smør
135 g Sukker
2 Æg
1/2 Tsk Vaniljesukker
1/4 tsk Flagesalt
85 g Hvedemel

Saltet Karamelglasur:
30 g Smør
45 g Brun farin
70 ml Fløde
65 g Flormelis
1/2 tsk Vaniljesukker
Flagesalt

BROWNIEDOUGHNUTS:

Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.

Pisk sukker i og derefter æggene, ét ad gangen.

Tilsæt vanilje og salt og vend til sidst mel i med en dejskraber.

Kom dejen i en sprøjtepose og klip et hul på ca 1,5 cm i spidsen.

Opvarm doughnutjernet til lampen lyser grøn. (Eller forvarm ovnen til 175 grader.)

Sprøjt dejen ud i jernet op til kanten. (Eller i silikoneforme)

Bag de små doughnuts i 4-5 min og tag dem forsigtigt ud. (Eller bag dem i ovnen i ca. 8-10 min, til en tandstikker kommer ren ud.)

Lad de små doughtnuts køle helt af på en rist.

KARAMELGLASUR:

Smelt smørret i en tykbundet gryde til det er gyldenbrun.

Tilsæt straks brun farin og 40 ml fløde.

Varm massen op til kogepunktet under konstant omrøring til det bobler.

Lad det koge videre i 1 min.

Fjern gryden fra varmen og tilsæt flormelis og vaniljesukker.

Rør rundt til flormelis er inkorporeret og massen er blank og glat.

Tilsæt de sidste 30 ml fløde og rør karamellen til tyktflydende glasur.

Kom glasuren i en skål og dyp doughnutsne ned i. Ryst dem let, så overskydende karamel falder af eller pust let i hullet, så det træder frem.

Stil dem på en rist, drys flagesalt henover og lad dem blive stående til karamellen er stivnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *