One Bite at a time

Cookies med Havregryn, Daim og Mandler

Cookies… Ikke nok med at de er nemme at lave og tager ingen tid, næsten, hvis man lige glemmer alt om turen i køleskabet, så er de også vanedannende. Så meget at jeg bliver nødt til at lave variationer, som jo bare gør det værre. Der findes jo Oatmeal Cookies, havregrynskager, så hvorfor ikke prøve at manipulere opskriften lidt, tænkte jeg. Det skulle jeg aldrig have gjort… 🙂
Bag, tænk over uretfærdigheden af kager der smager alt for godt til at lade dem være, glemt alt om det igen og så bare spis!

COOKIES MED HAVREGRYN, DAIM OG MANDLER
ca. 32 styk

50g Hvedemel
50g Havregryn
1 tsk. Bagepulver
25g Brun farin
25g Sukker
1 Knivspids fint salt
125g Smør
2 Æg
1 Dobbelt Daim, ca. 56g
25g Grofthakkede mandler

Bland mel, havregryn og bagepulver i en separat skål og stil den til side.

Smelt smørret og rør det sammen med sukker, brun farin og salt.

Pisk æggene i og vend meleblandingen i dejen med en dejskraber, sammen med grofthakket daim og mandler.

Kom dejen i en engangssprøjtepose (Hvis man ikke har sprøjteposer, kan man lade dejen blive i skålen) og stil den på køl i mindst 3 timer.

Forvarm ovnen til 190 grader.

Klip et pænt stort hul i sprøjteposen og sprøjt dejen ud i små toppe på ca. 3 cm i diameter med 5 cm mellemrum på to bageplader med bagepapir. (Man kan også forme dejen med to teskeer).

Bag kagerne midt i ovnen i ca. 15 min. De er færdige når kanten er gyldenbrune og midten ikke længere er klistret eller våd, men føles næsten fast

OBS: Skulle de gå hen og blive bløde efter nogle dage, kan man smide cookies’ne ind i ovnen ved 190 grader igen i et par minutter til de er sprøde.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.