I dag var det min sidste på mit “gamle” arbejde, før jeg starter nyt og fast arbejde på mandag. Ungerne fik pølsehorn og til de voksne var der selvfølgelig kage. En kreation af mørk chokoladekage og saltet karamel, den var et hit….der var i hvert fald ikke en krumme tilbage.
CHOKOLADEKAGE MED SALTET KARAMEL
12-14 PERS.
BUNDE:
400 G SUKKER
90 G SMELTET SMØR
2 ÆG, DELT I HVIDE OG BLOMME
45 G KAKAO
250 G MEL
2 TSK. BAGEPULVER
1/2 TSK. SALT
225 G FROMAGE FRAIS
1/2 DL. MÆLK
2 TSK. VANILJE SUKKER
FYLD:
1 PORTION SALTET KARAMEL
Forvarm ovnen til 175 grader.
Beklædte bunden af tre springforme på 22 cm med bagepapir og smør formene. (Alternativt bages bundene af tre omgange)
Pisk 270 g sukker sammen med 45 g smeltet smør og tilsæt æggeblommerne.
Rør resten af smørret sammen med kakao og bland det i sukkermassen.
Sigt mel, bagepulver, vanilje sukker og salt ned i dejen og rør den grundigt sammen.
Tilsæt fromage frais og rør til en cremet masse.
Pisk æggehviderne stive og tilsæt 135 g sukker i lidt efter lidt, til en stiv marengs.
Vend forsigtigt marengsmassen i chokoladedejen.
Fordel dejen i de tre forme og bag dem midt i ovnen i 25-30 min, eller til en tændstikker kommer ren ud af kagen.
Tag bundene ud af formene og lad dem køle helt af.
CHOKOLADECREME:
300 G MEGET BLØDT SMØR
250 G FLORMELIS
50 G KAKAO
1 TSK. FLYDENDE VANILJE
Rør alle ingredienserne sammen til en blød, cremet masse.
SAMLING:
Klip fire strimler bagepapir og læg dem i en firkant på det fad, kagen skal serveres på. Læg den første bund ovenpå strimlerne.
Kom 1/4 af cremen i en sprøjtepose og sprøjt en ring rundt på kanten af den første bund, når cremen stivner vil den holde fyldet på plads.
Kom karamelfyldet i en sprøjtepose og fordel halvdelen på bunden indenfor ringen af frosting.
Læg den anden bund ovenpå og pres let ned, så lagene “limes” sammen.
Sprøjt igen en ring af creme på den øverste bund og kom resten af fyldet på, før den sidste bund lægges på.
Stil den samlede kage på køl i 30 min.
Nu smøres kagen op med et tyndt lag creme og stil den igen på køl. Kagen er nu klar til selve dekoreringen.
Jeg smurte endnu et tyndt lag creme på kagens kant, og glattede den så meget som muligt ud. Derpå kom jeg resten af cremen i en sprøjtepose med rosetylle og sprøjtede roser på toppen af kagen, og fyldte huller ud med hvad der var tilbage i posen. Til sidst pyntede jeg med lidt frysetørrede hindbær.
Fjern forsigtigt de fire strimler bagepapir og så skulle der forhåbentligt ikke være kommet creme på serveringsfadet.
Opbevar kagen på køl og tag den ud ca. 30 min før den skal servere.