Chokoladefondant med Is og Karamel

Her er en kage som gerne skal være ufærdig i midten. Dejen er hurtig at lave, og kan forberedes i forvejen, således at kagerne kan stå på køl indtil de skal bages. Når du skærer igennem den færdigbagte kage, så flyder midten ud som en lækker creme og sammen med karamel og is, samt lidt knas, så er denne dessert et skønt bud på en let og lækker afslutning på et måltid.

CHOKOLADEFONDANT MED IS OG KARAMEL
8 PERSONER

PASSIONSFRUGTKARAMEL:
2 PASSIONSFRUGTER
30 G VAND
190 G SUKKER
110 G FLØDE
110 G CALLEBAUT GOLD CHOKOLADE
1 NIP SALT
30 G SMØR

Halvér passionsfrugterne, skrab kødet ud og kom det i den lille skål. Varm det kortvarigt i mikroovnen og pres massen gennem en finmasket sigte for at fjerne kernerne. Stil passionsfrugtsaften til side.

Kog vand og sukker op til det karamelliserer. Undgå at røre i gryden undervejs.

Varm fløden op til kogepunktet og rør det i karamellen.

Tilsæt passionsfrugtsaften.

Hæld karamellen over chokoladen sammen med saltet, og stavblend massen glat.

Tilføj smørret og stavblend massen glat.

Kom film over ganachen, så de to rører hinanden og stil ganachen på køl natten over.

CHOKOLADEFONDANT:
100 G MØRK CHOKOLADE
100 G SMØR
120 G SUKKER
2 ÆG
2 ÆGGEBLOMMER
100 G HVEDEMEL
1/2 TSK ESPRESSO PULVER

Forvarm ovnen til 160 grader Celsius.

Smelt chokoladen sammen med smørret og espresso pulver og rør det til en glinsende ensartet masse, sæt blandingen til side og lad den køle lidt af.

Imens piskes sukker, æg og æggeblommer lyst og luftigt, det må gerne løbe i tykke bånd fra piskeriset.

Sigt melet i æggemassen og fold det roligt sammen med en dejskraber, der må ikke slås for meget luft ud.

Hæld chokoladeblandingen i og fold igen.

Fyld dejen i otte små smurte forme, eks. en ramekin eller separate silikoneforme, og bag dem i ovnen i 12-15 min. Til overfladen lige akkurat ikke er våd mere, men ser bagt ud.

SERVERING:
PASSIONSFRUGTKARAMEL
VANILJEIS MED PASSIONSFRUGTKARAMEL

Tag resten af karamellen og varm den op så den bliver lettere flydende igen.

Vend forsigtigt kagerne ud på en tallerken, pas på de ikke går i stykker, da midten jo vil være flydende.

Server med karamel og is til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *