Lækker hjemmelave vaniljeis med syrlig-sød karamel, der er perfekt til at spise alene eller sammen med et stykke lun chokoladekage.
VANILJEIS MED PASSIONSFRUGTKARAMEL
1 LITER
PASSIONSFRUGTKARAMEL:
2 PASSIONSFRUGTER
30 G VAND
190 G SUKKER
110 G FLØDE
110 G CALLEBAUT GOLD CHOKOLADE
1 NIP SALT
30 G SMØR
Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud.
Kog vand og sukker op til det karamelliserer og bliver en dyb gylden farve. Undgå at røre alt for meget i gryden undervejs.
Tilsæt passionsfrugtkødet og varm det godt igennem.
Varm fløden op til kogepunktet og rør det i karamellen.
Sigt karamellen igennem en finmasket sigte, for at fjerne kernerne, over chokoladen sammen med saltet, og stavblend massen glat.
Tilføj smørret og stavblend massen igen.
Læg husholdningsfilm over toppen af karamellen, for at undgå kondensdannelse og stil skålen på køl natten over.
VANILJEIS:
125 G PASTEURISERET ÆGGEBLOMMER
100 G SUKKER
2 TSK VANILJEPASTA
250 G LETMÆLK
350 G PISKEFLØDE
Hæld mælk og fløde i en gryde og varm dem op til kogepunktet.
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljepasta til en lys og luftig æggesnaps med en elpisker.
Hæld forsigtigt mælke-blandingen over æggeblandingen, fortsæt med at piske forsigtigt, så det ikke sprøjter ud over hele køkkenet. Hæld det hele tilbage i gryden.
Varm massen op langsomt ved middel varme til den når en temperatur på 82 grader ved konstant omrøring. Creme vil tykne og vil dække bagsiden af skeen. Du skal kunne trække et spor igennem cremen.
Når cremen har nået 82 grader, hældes den over i en beholder, læg et stykke husholdningsfilm helt tæt på overfladen for at undgå kondens på cremen. Stil skålen på køl og lad cremen køle helt af.
Kom den afkølede vaniljecreme på ismaskinen og lad den køre 30-40 min til den ligner en cremet softice.
Kom herefter ismassen over i en bøtte og rør karamellen i så der dannes snirkler.
Sæt den i fryseren i 2-3 timer, så den sætter sig helt.
Tag den gerne ud 10 minutter før servering.