Adventskrans

Et lækkert brød til de sene adventsmorgener, fyldt med kanel, rosiner, sukat og æble.

ADVENTSKRANS

15 G GÆR
2 DL. LUNKEN MÆLK
100 G BLØDT SMØR
1 M/L ÆG
40 G FLYDENDE HONNING
2 TSK. KANEL
100 G ROSINER
150 G REVET ÆBLE
EVT. 40 G SUKAT
550 G HVEDEMEL + EKSTRA TIL ÆLTNING

Rør gæren ud i den kolde mælk.

Tilsæt æg og honning og rør til en ensartet masse.

Rør kanel, rosiner, revet æble og sukat i.

Ælt melet i lidt af gangen til dejen hænger sammen.

Tilsæt det bløde smør og ælt dejen blød og lækker.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt.

Rul den til en pølse og form dejen til en ring på en bageplade med bagepapir.

Lad dejen hæve min. 6 timer i køleskabet, med husholdningsfilm mellem dejen og et vådt klæde.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Sigt mel hen over toppen af ringen og klip skarpe vinkler ned i dejen, så du næsten når bunden.

Drej spidserne ud og væk fra ringen.

Bag brødet i ovnen i 40 min.

Spis med smør og marmelade.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *