Tronskiftekage

En lækker espressobrownie med karamelganache og marcipan monogram, som jeg bagte som hyldest til Kongeparret og H. M. Dronning Margrete i anledning af tronskiftet. Jeg malede monogrammet før Kongens officielle monogram blev offentliggjort, og brugte Kongeparrets fælles monogram tilføjet et X. Kransen rundt om marcipancirklen symboliserer en marguerit for H. M. Dronning Margrethe.

TRONSKRIFTEKAGE
12-14 PERS.

ESPRESSOBROWNIE:
90 G MØRK CHOKOLADE
120 G SMØR
2 TSK ESPRESSO PULVER
135 G SUKKER
2 ÆG
2 TSK SORT KAKAO
1 TSK ALM KAKAO (ELLER 3 TSK, HVIS DU IKKE HAR SORT KAKAO)
1 TSK. VANILJESUKKER
1/4 TSK. FLAGESALT
85 G HVEDEMEL

Forvarm ovnen til 175 grader celcius.

Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret og espressopulveret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.

Pisk sukker i og derefter ægget i.

Tilsæt vanilje og salt og fold til sidst mel og kakao i med en dejskraber.

Fordel browniedejen i en smurt 20 cm springform, med bagepapir i bunden.

Bag brownien midt i ovnen, 20-25 min.

Fjern forsigtigt springfomens kant og lad brownien køle helt af.

SALTET KARAMEL GANACHE
150 G FLØDE
150 G CALLEBAUT GOLD
45 G SMØR
1 NIP SALT

Smelt forsigtigt chokoladen.

Varm fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør det sammen til en glinsende masse.

Smelt smørret og rør det i til sidst. Smag til med salt.

Kom ganachen i en sprøjtepose med fransk stjernetyl og læg den på køl til ganachen har sat sig.

MARCIPAN-MONOGRAM:
100 G REN RÅ MARCIPAN
SPISELIG SØLVMALING/PASTAFARVE

Rul marcipanen ud til 3-4mm tykkelse og skær en cirkel på ca. 15 cm i diameter ud.

Mal monogram på og lad det tørre.

SAMLING:

Læg brownien på et fad og sprøjt ganachen rundt langs kanten. Fordel resten af ganachen på midten af kagen og læg marcipancirklen ovenpå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *