Klassiske mormorsmage. Stuvet hvidkål er fantastisk som tilbehør til alle kødfavoritterne: frikadeller, krebinetter, karbonader, medister etc. og det er nemt at gå til.
STUVET HVIDKÅL MED GULERØDDER
2-4 PERS.
½ HVIDKÅLSHOVED
5 SMÅ GULERØDDER
1 FED HVIDLØG
½ L. GRØNTSSAGSBOULLION
2 SPSK. MEL
2½ DL. MÆLK
1/4 TSK. MUSKATNØD
SALT OG PEBER
Skær hvidkålen i tynde strimler.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
Pil hvidløget og hak det fint.
Svits hvidkål og gulerødder bløde i en gryde i lidt smør.
Tilsæt hvidløg og steg videre i et par minutter uden at hvidløget branker.
Tilsæt grøntssagsboullionen og kog retten i 10 min.
Ryst mel og mælk sammen til en jævning uden klumper.
Tilsæt jævningen til kålen og kog det hele godt ind.
Smag til med muskatnød, salt og peber.