Lidt forsinket halloweenkage, men bedre sent end først til næste år? 12 fyldige cupcakes lavet med min yndlingskagebund fyldt med hindbær og ruby chokolade og toppet med en sort chokoladecreme og marshmallowspindelvæv.
SPINDELVÆVSCUPCAKES
12 STYK.
MUDCAKECUPCAKES:
30 G SMAGSNEUTRAL OLIE, FX RAPSOLIE
100 G MINIMUM 55% MØRK CHOKOLADE
50 G FRISKBRYGGET KAFFE
100 G MEL
1 TSK. NATRON
½ TSK. BAGEPULVER
70 G SUKKER
10 G SORT KAKAO
10 G ALM. KAKAO
1 M/L ÆG
140 G KÆRNEMÆLK
Tænd ovnen på 180°.
Beklæd en cupcakeform med papirsforme.
Bland olie, chokolade og kaffe i en gryde og varm det hele op, under omrøring, indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og det svale lidt.
Bland alle de tørre ingredienser i en separat skål. Sigt kakaoen i, så der ikke er nogen klumper.
Rør æggene ud i kærnemælken i en anden skål.
Lav en fordybning i de tørre ingredienser og tilsæt chokoladeblandingen, under omrøring.
Rør derefter kærnemælken i, indtil alt er rørt godt sammen.
Fyld cupcakeformene 3/4 op med dej.
Bag kagerne i ca. 20-25 minutter eller til en tandstikker kommer ren ud.
HINDBÆR-RUBY CREME:
60 G CALLEBAUT RUBY CHOKOLADE
25 G HINDBÆR, BLENDET TIL PURÉ
25 G FLØDE
½ TSK VANILJEPASTA
½ TSK CITRONSAFT
EVT LIDT RØD PASTAFARVE
FRISKE HINDBÆR
Smelt chokoladen.
Varm hindbærpuré, fløde og vanilje op i en gryde til kogepunktet, hæld det over chokoladen og vend det sammen med en dejskraber.
Tilsæt citronsaft og rør igen.
Hvis du gerne have farven dybere og mere rød, rører du lidt rød pastafarve indtil du har den ønskede farve.
Skær et hul i midten af kagerne og kom 1 tsk creme ned i hvert hul.
Pres et friskt hindbær ned i midten og top op med lidt mere creme.
SORT CHOKOLADECREME:
170 G BLØDT, SMØR
250 G FLORMELIS
50 G SORT KAKAO
25 G ALM KAKAO
½ TSK VANILJESUKKER
1 SPSK. AMARETTOLIKØR:
Rør det bløde smør cremet i en skål.
Tilsæt flormelis.
Rør forsigtigt kakao og vaniljesukker i, så kakaoen ikke sprøjter op i hovedet på dig.
Tilsæt amaretto og rør cremen lækker og blød.
Kom den på en sprøjtepose med en stjerne tyl i spidsen.
Sprøjt cremen på kagerne og stil dem på køl i ca. 30 min så cremen er fast.
Hvis cremen stadig er blød, mens spindelvævet kommes på, vil vævet skære igennem cremen.
MARSHMALLOWSPINDELVÆV:
75 G MARSHMALLOWS
1 TSK VAND
Smelt marshmallows og vand i en skål der tåler mikroovn i ca. 20-30 sek til de begynder at puffe op.
Rør godt og lad blandingen stå lidt, så du ikke brænder fingrene på den varme masse.
Med fingerspidserne eller to gafler stræk noget af massen ud og indhyld smørcremen i spindelvæv.
Opbevar kagerne på køl, men tag dem ud minimum en time før servering, så de kan temperere