Site Overlay

Pærekage med Marcipan og Chokolade

Søde, faste pærer er fantastiske, men holder knap så længe som man gerne så det, så tag lidt tid ud af kalenderen og bag denne kage. Den er også god, hvis man lige har et par pærer som skal bruges inden alt for længe.
Kagen er lækker med kanelsukker og små chokoladestykker i dejen. Den smager endda måske bedre dagen derpå, hvor safterne fra frugten har sivet ned gennem kagen og giver en svampet og lettere snasket konsistens.

PÆREKAGE MED MARCIPAN OG CHOKOLADE

100 g Sukker
125 g Blødt smør
50 g Revet marcipan
2 M/L Æg
125 g Hvedemel
25 g Hakket chokolade
2-3 Pærer, evt. Clara Friis
1 spsk. Stødt kanel
1/2 spsk. Sukker

Forvarm ovnen til 180 grader.

Smør og beklæd en 20 cm springform med bagepapir.

Pisk smør og sukker lyst og cremet.

Rør den revne marcipan i.

Pisk æggene i ét ad gangen.

Vend melet i med en dejskraber.

Kom tilsidst den hakkede chokolade i og hæld dejen i springformen.

Skræl pærerne, halvér dem og fjern kernehusene, skær tre-fire riller i hver.

Fordel pærerne ovenpå dejen og drys en blanding af kanel og sukker henover.

Bag kagen midt i ovnen i 30-40 min. Test om den er gennembagt ved at stikke en nål i midten. Den skal komme ren ud.

Sigt lidt flormelis hen over den afkølede kage og servér med en kugle vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *