Mintchokolademousse med Lakridscreme


Lækker chokolademousse med smag af pebermynte med lakridcreme i bunden, eller som min niece kaldte det: “Tandpastachokolade”. Desserten er god som en lille snack, man kan også vælge at lave lidt større portioner, hvor der så ville være til ca. 4 personer.

MINTCHOKOLADEMOUSSE MED LAKRIDSCREME
16 PORTIONER AF 4CL ELLER 4 STORE PORTIONER

LAKRIDSCREME:
100 G HAKKET HVID CHOKOLADE
55 ML FLØDE
2 TSK. SPEJDERSNUS/LAKRIDSPULVER

Varm fløden op og hæld den over den hakkede chokolade. Lad det stå et øjeblik før det røres sammen.

Tilsæt lakridspulveret og kom cremen på en sprøjtepose.

Kom lidt af cremen i bunden af 16 4cl. shotglas og sæt dem på køl indtil cremen er stivnet.

MOUSSE:
140 G MÆLKECHOKOLADE MIN. 40%
60 G (7 STYK.) AFTER EIGHT
3 PAST. ÆGGEBLOMMER
1 SPSK. FLORMELIS
3 PAST. ÆGGEHVIDER

SALTE PEANUTS TIL DEKORATION

Smelt mælkchokoladen over vandbad. Når det er næsten smeltet, kommes after eight stykkerne i og chokoladen røres sammen til en glinsende masse. Lad den køle let af.

Pisk æggeblommer og flormelis lyst og luftigt.

Hæld æggesnapsen over den smeltede og afkølede chokolade og fold den i med en dejskraber.

Pisk æggehviderne til stive toppe.

Kom 1/4 af æggehviderne i chokolademassen og rør det godt sammen. Tilsæt derefter resten af æggehviderne lidt af gangen og fold dem forsigtigt i massen for ikke at miste for meget luft.

Kom moussen i en sprøjtepose og fyld shotglassene op til kanten.

Stil glassene på køl indtil moussen har sat sig.

Pynt med salte peanuts.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *