Linzersmåkager

I år ville jeg gerne prøve nogle julesmåkager fra andre dele af verden, og valget faldt på de østrigske Linzer Augen eller Linzer Plätzchen, som er småkager med fyld, traditionelt marmelade, og nogle gange nødder i dejen.

LINZERSMÅKAGER

140 G MANDLER MED SKIND
110 G BRUN FARIN
310 G MEL
½ TSK. BAGEPULVER
½ TSK. SALT
1/4 TSK. KANEL
200 G BLØDT SMØR
1 ÆG
1 TSK. VANILJESUKKER
MARMELADE, NUTELLA ELLER SALTET KARAMEL TIL FYLD
FLORMELIS TIL PYNT

Rist mandlerne i en 180 grader forvarmet ovn. Lad dem køle helt af.

Bland mel, bagepulver, salt og kanel sammen i en skål. Stil den til side.

Blitz mandlerne sammen med 55 g brun farin i en blended til fine krummer, lad ikke blenderen køre hele tiden, da du ender med en olieret masse.

Pisk smør og det sidste brune farin lyst og luftigt. Tilsæt æg og vaniljesukker i en stor skål.

Tilsæt langsomt de malede mandler og derefter melet, rør til dejen lige akkurat hænger sammen.

Del dejen i to, form dem til kugler og tryk dem flade.

Pak dem ind i husholdningsfilm og læg dem på køl i minimum 2 timer. Når du skal bruge dejen, lader du den ligge på køkkenbordet til den er blød nok til at rulle ud, men stadig fast.

Forvarm ovnen til 180 grader og klargør to bageplader med bagepapir.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til ca. 3 mm tykkelse. Udstik småkagerne og flyt dem til bagepladerne. Med en mindre udstikker, stikker du hul i halvdelen af småkagerne.

Saml overskydende dej og gentag indtil der ikke er mere tilbage.

Bag en plade af gangen i 10-12 min, til småkagernes kanter er gyldenbrune. Lad dem køle let af på bagepladen og flyt dem så til en bagerist.

Når toppene med huller er halvvejs kølet af, sigter du flormelis over dem.

Fordel omkring ½-1 tsk. fyld på bundene uden hul. Læg en top ovenpå og press dem let sammen til de hænger fast.

Opbevar dem i en lutftæt beholder ved stuetemperatur i op til 5 dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *