Lemon Curdmousse

Syrlige herligheder skal deles med venner og familie. Og denne mousse er lige sagen, den minder lidt om citronfromage, men har den distinkte syrlig-søde smag af lemon curd. Spøjst nok. 🙂 Du kan bruge en købe lemon curd, men hvis du er bagenørd som jeg…så laver du selvfølgelig din egen. Alt overskydende lemon curd er jo så til eget forbrug til andre kager og morgenbrød.

LEMON CURDMOUSSE
4-6 PERS. 

250 G LEMON CURD
3 BLADE HUSBLAS
60 G PAST. ÆGGEHVIDER
50 G SUKKER
175 G FLØDE 38%
SAFT AF ½ CITRON

Udblød husblassen i iskoldt vand i 5-10 min.

Varm citronsaften op, knug vandet us af husblassen og smelt den deri.

Lad massen køle af til den er fingervarm.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker, pisk videre til det bliver en sej og skinnende marengs.

Hæld den afkølede gelatinemasse i lemon curden i en tynd stråle, mens der piskes grundigt.

Vend lemon curd sammen med marengs.

Pisk fløden til skum med bløde toppe.

Vend fløden i lemon curd massen.

Stil moussen på køl enten i en stor skål eller i portionsformen.

Du kan også komme den i en silikoneform med husholdningsfilm henover og stil den i fryseren, så får du den fineste moussekage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *