Karameltærte med Peanuts

En opdateret version af en gammel opskrift på en nem og lækker snickers-agtig tærte, der ikke kræver en ovn, men derimod god tid i køleskabet. Karamellen er dejlig chewy, sammen med peanuts og oreo bund er tærten en god blanding af det søde og det salte, det sprøde og bløde.

KARAMELTÆRTE MED PEANUTS
10-12 PERS.

BUND:
250 G OREOS
85 G SMØR

Blend Oreos til smulder.

Smelt smørret og blend de to ting sammen.

Pres massen ud i bunden af en aflang tærteform med løs bund (gerne tinblik) og godt op ad siderne så det danner en tærtebund. Stil formen på køl til bunden er stivnet.

KARAMEL- OG PEANUTLAG:
200 G FLØDE (38%)
100 G SUKKER
120 G GLUKOSE SIRUP
140 G CALLEBAUT GOLD
2 TSK VANILJESUKKER
1/4 TSK FINT SALT
100 G KOLDT SMØR I TERN
FLAGESALT

Kog alle ingredienser undtagen smør og salt i en gryde indtil det tykner, ca. 10 minutter.

Tag gryden af varmen og rør smør og fint salt i karamellen.

Rør salt i.

Hæld peanuts ud over tærtebunden i et jævnt lag.

Fordel den varme karamelfudge over den størknede bund og peanuts og bank formen let mod bordet, så evt. lufthuller fjernes.

Sæt kagen på køl i mindst en time, så karamellen kan størkne og køle af.


CHOKOLADELAG:
100 G 55% CHOKOLADE
30 G FLØDE
HAKKEDE PEANUTS

Hak chokoladen fint og smelt det sammen med fløden.

Smør det ud over karamellen og drys med hakkede peanuts

Sæt på køl til chokoladen er størknet.

Løsn forsigtigt tærten fra formen og servér.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *