Jeg elsker at sætte tænderne i en god jordbærtærte, den fløjlsbløde creme og de saftige jordbær. Det eneste problem er mørdejen, jeg synes ofte at den kan være tør, selv med en mazarinmasse ovenpå. Så jeg har skrottet mørdejen og istedet bagt en mazarinkage. Svampet, smagfuld og utrolig lækker.Størstedelen af kagen kan sagtens laves dagen i forvejen og derefter pyntes lige inden den spises.
JORDBÆRKAGE
12-16 PERS.
MAZARINKAGE:
200 G REVET MARCIPAN
175 G SUKKER
200 G MEGET BLØDT SMØR
3 M/L ÆG
50 G MEL
Hvis du vil have at bunden skal ligne en klassisk tærtedej som på billedet, skal du bruge en 26 cm tærteform i tinblik med løs bund. Klip en cirkel af bagepapir der passer til bunden, det gør det nemmere at flytte den færdige bund.
Du kan også vælge at bruge en 26 cm springform belagt med bagepapir.
Forvarm ovnen til 175 grader.
Rør marcipan, sukker og smør sammen til en cremet masse med en elpisker.
Tilsæt æggene ét ad gangen.
Rør til sidst melet i.
Fyld dejen i formen og stil den på en bageplade med bagepapir eller sølvpapir.
Bag kagen midt i ovnen i 30-35 min, til toppen er gyldenbrun og en tandstikker kommer ren op af midten af kagen.
Fjern forsigtigt kagen fra formen, mens den stadig er varm, så ganachen kan kommes på.
GANACHE:
100 G MØRK CHOKOLADE
1 SPSK FLØDE
Imens kagen bager, kan du snildt lave både ganache og vaniljecreme.
Hak chokolade fint, kan nemt gøres i en blender, og smelt den sammen med fløden.
Rør dem sammen til en glinsende masse.
Mens kagen stadig er varm, fordeles ganachen på toppen og den stilles til side, så alt kan køle af og størkne.
VANILJECREME:
KORNENE AF ½ STANG VANILJE
30 G SUKKER
10 G MAJSTIVELSE
2 ÆGGEBLOMMER
1 DL MÆLK
1 DL FLØDE
Rør vaniljekorn, sukker, majsstivelse og æggeblommer sammen med et alm. piskeris.
Opvarm mælk, fløde og den tomme vaniljestang i en gryde.
Hæld den varme væske, minus vaniljestang, ned i æggemassen i en tynd stråle mens du konstant pisker, så æggeblommerne ikke bliver til røræg.
Når det hele er blandet sammen, kommes det tilbage i gryden og der røres under opvarmning. Cremen vil begynde at tykne, men rør hele tiden da den ellers kan brænde på eller blive til mere røræg.
Den tykke creme hældes i en skål og der kommes film over, helt tæt til, så den rører selve cremen. Det forhindre at den danner skind.
Vaniljecremen skal nu have lov til at køle helt af, gerne på køl.
PYNT:
1½ DL FLØDE
500 G JORDBÆR
SPISELIGE BLOMSTER ELLER CITRONMELISSE
Pisk fløden til skum med lette toppe og vend det lidt ad gangen i den kolde vaniljecreme.
Fordel cremen ovenpå mazarinkagen.
Vask jordbærrene og pynt kagen med dem, enten hele eller i skiver. Vil du pynte med skiver, starter du med at lægge dem fra kanten og indefter i cirkler.
Pynt til sidst med blomster eller citronmelisse.