Årets første islagkage, denne gang i form af en bombe, spise den til fest, til søndagskaffen eller bare en aften under tæppet på sofaen. Den vil i hvert fald vække glæde for isglade maver.
ISBOMBE MED HINDBÆRSORBET OG LAKRIDSIS
5 STK.
CHOKOLADESKAL:
75 G MØRK CHOKOLADE
Smelt chokoladen over vandbad.
Det er nu nemmest at pensle et tyndt lag chokolade i en silikoneform, med halvkugler på 7 cm i diameter, af to omgange. Stil den på køl 5 min. imellem hver pensling.
HINDBÆRSORBET:
300 G FROSNE HINDBÆR
130 G SUKKER
130 VAND
Kog hindbær, sukker og vand i en lille gryde til bærrene er meget møre, ca. 5-10 min.
Passér massen gennem en finmasket sigte for at fjerne kernerne.
Lad massen køle helt ned og kør den så på ismaskine i 20-30 min.
Fordel sorbeten i formene, og stil den på frost i mindst 1 time.
LAKRIDSIS:
1 PASTEURISERET ÆGGEBLOMME
12 G FLORMELIS
1 1/2 TSK SALMIAKLAKRIDSPULVER
125 ML PISKEFLØDE
FLØDEBOLLEBUNDE, KØBT
Pisk æggeblomme, flormelis og lakridspulver lyst og luftigt.
Pisk fløden til skum med bløde toppe.
Fold forsigtigt æggesnapsen ind i flødeskummet uden at for meget luft går tabt.
Fordel isen ovenpå hindbærsorbeten til kanten at halvkuglerne. Det kan være at der er lidt is tilbage. (Spis det i smug og del ikke med nogen.)
Læg en flødebollebund ovenpå og tyk den let ned i isen.
Kom film og sølvpapir hen over formen og stil bomberne i fryseren i minimum 4 timer.
Når de skal serveres, løsnes bomberne forsigtigt fra formene ved holde fast på toppen af halvkuglerne og hive siderne tilbage over toppen.