Fødselsdagsboller

Rigeligt smør, sådan skal fødselsdagsboller være, både i dejen og på bollen når man spiser dem og så med rosiner, det bliver ikke bedre.

FØDSELSDAGSBOLLER
32 STK. 

25 G GÆR
375 ML LUNKEN MÆLK
100 G SMØR
600 G MEL
2 TSK. KARDEMOMME
1 SPSK. SUKKER
1/2 TSK. SALT
100 G ROSINER
1 ÆG, SAMMENPISKET

Smelt smørret og lad det svale let af.

Rør gæren ud i den lunkne mælk.

Tilsæt smør, kardemomme, sukker og salt.

Ælt melet i lidt af gangen til du står med en meget blød og smidig dej, der dog slipper hænderne.

Lad dejen hæve et lunt sted under et klæde i 1 time.

Skrab dejen ud på et meldrysset bord og ælt rosinerne ind. Man kan også vælge at dele dejen i to og kun bruge halvdelen af rosinerne, så man har en portion med rosiner og en uden.

Form dejen til 32 små boller, læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med sammenpisket æg.

Bag dem i 20-25 min. til de er gyldne og lyder hule når man banker let på bunden af bollerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *