Site Overlay

Chokoladefondant

Min partner-in-chokolade-crime havde fødselsdag i går, tillykke!, og så holdte hun dejlig kalas med middag, hvor vi fik cannellonier med spinat og ricotta, og en masse andet ost, som sikkert skal afprøves herhjemme…især da jeg ikke fik fanget et godt billede af dem.
Vi skulle jo også have dessert, og der var det desværre ikke gået så godt. Men så er det heldigt at have en back-up plan og det er hvad denne kage er fantastisk til at være. Dejen er hurtig at lave, og kan forberedes i forvejen, således at kagerne kan stå på køl indtil de skal bages.
Her er en kage som gerne være ufærdig i midten.

CHOKOLADEFONDANT
4 Pers.

50g Mørk chokolade
50g Smør
60g Sukker
1 Æg
1 Æggeblomme
50g Hvedemel

Forvarm ovnen til 160 grader.

Smelt chokoladen sammen med smørret og rør det til en glinsende ensartet masse, sæt blandingen til side og lad den køle lidt af.

Imens piskes sukker, æg og æggeblomme lyst og luftigt, det må gerne løbe i tykke bånd fra piskeriset.

Sigt melet i æggemassen og fold det roligt sammen med en dejskraber, der må ikke slås for meget luft ud.

Hæld chokoladeblandingen i og fold igen.

Fyld dejen i fire muffinsforme og bag dem i ovnen i 12-15 min. Nu kommer det der er tricky, det er kun yderkanten af kagen der skal bages færdig, midten skal stadig være flydende og det kommer lidt an på gefühl:

Efter de 12 minutter må man mærke og trykke let på toppen af kagen, den må ikke være våd, men skal give lidt efter og blævre når man trykker ned på midten.

Det kan godt tage nogle forsøg at få fornemmelsen og tiden for kagen, men hvis den bliver bagt igennem, gør det heller ikke noget. Det bliver en lækker kage, som er dejlig luftig og saftig…og så må man jo bare prøve at bage en ny portion, ærgerligt, ærgerligt

Spis straks og server gerne med vaniljeis, lidt friske bær og flormelis sigtet hen over kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *