Jeg er efterhånden ved at have opbygget mig et lager af små mousser, jeg gemmer på frys. Det er så dejligt nemt at tage en enkelt portion op når man lige har lysten til noget sødt. Så står moussen fint på en tallerken på køkkenbordet i ca. 30 min og så er den klar til at blive spist…de kan også tøes op i køleskabet. Det fylder selvfølgelig lidt mere og tager længere tid. Men fast food-dessert er da lige sagen en gang imellem.
BLÅBÆRMOUSSE MED HVID CHOKOLADE
CA. 4 PERS.
100 G BLÅBÆR
30 G SUKKER
SAFT AF ½ CITRON
1½ BLAD HUSBLAS
KORNENE AF 1/4 STANG VANILJE
150 G PISKEFLØDE
30 G HAKKET HVID CHOKOLADE
Udblød husblassen i koldt vand i ca. 10 min
Kog citronsaft, blåbær, sukker og vanilje til bærrene er møre.
Blend og passer mosen gennem en finmasket sigte for at fjerne eventuelle hinder.
Smelt den udblødte husblas i den varme masse og lad den køle af til den er lillefingervarm.
Pisk fløden til skum med bløde toppe.
Vend skummet i den afkølede mos.
Til sidst vendes den hvide chokolade i og moussen er nu klar til enten at komme i en stor skål, små portionsskåle og stille dem på køl…. eller man kan komme moussen i silikoneforme, (6 cm Halvkugler) der kan dækkes til med et stykke husholdningsfilm og lægges i fryseren, så får man de fineste små portionsanrettede mousser.
Server gerne med flødeskum og friske blåbær.