Flødekarameller er nu bare en god ting, det værste er dog at man kan blive ved med at spise dem, især hvis man giver sig til at dyppe dem i chokolade af en art. Disse bløde og chewy karameller har fået et skud vanilje og flagesalt, så man får det salte med det søde.
SALTE FLØDEKARAMELLER
50 G SMØR
60 G HONNING
250G SUKKER
250ML PISKEFLØDE
1 TSK FLYDENDE VANILJE
1/2 SPSK. FLAGESALT
Smelt smør og honning i en gryde og rør sukkeret i til det er opløst.
Tilsæt fløde og kog ved laveste blus eller middel-lav, kommer an på komfuret, i ca. 25 min. hvor det bobler lystigt. Rør en gang imellem med en træske så det ikke sætter sig fast i bunden eller siderne af gryden.
Når temperaturen (hvis man har et sukkertermometer) rammer de ca. 120-123 grader og massen er gylden brun er karamellen færdig.
For at være sikker, kan den afprøves ved at kommen 1 tsk. karamel ned i en skål med isvand. Har den kogt for lidt flyder karamellen ud og har den kogt for længe, har man lavet Daim, så hav noget mælkechokolade ved hånden. Har den derimod fået lige tilpas skulle man kunne samle den afkølede klump i isvandet til en lille kugle, der føles lidt som tyggegummi.
Tag gryden af varmen og tilsæt vanilje og salt og hæld karamellen i en bradepande belagt med bagepapir som er smurt med en smagsneutral olie (ex. solsikkeolie eller vindruekerneolie).
Lad den sætte sig, før den vendes ud og skæres i skiver med en oliesmurt kniv, da karamellen har tendens til at hænge ved.
Mængden passer til en lille bradepande på ca. 25x15cm.