Passionsfrugtcheesecake

En lækker, let og syrlig-sød cheesecake med knas og sprød bund, der kan friske ganen lidt op her i den våde sommer.

PASSIONSFRUGTCHEESECAKE
10-12 PERS.

KIKSEBUND:
150 G HAVREKIKS
80 G SMELTET SMØR
1 NIP SALT

Beklæd en 18 cm springform med bagepapir i bunden og kageplast i siderne.

Blend kiksene til et fint smuldr sammen med salt og hindbær.

Tilsæt smør og blend igen.

Pres kiksemassen ned i formen og godt op ad siderne og stil den på køl til bunden har sat sig og er fast.

PASSIONSFRUGTGANACHE:
100 G MÆLKECHOKOLADE
25 G PISKEFLØDE
SAFT AF 3 PASSIONSFRUGTER

Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikroovnen.

Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud.

Kom det i en blender eller minihakker og blitz kortvarigt. Press massen igennem en finmasket sigte for at fjerne kernerne.

Bring fløde og passionsfrugtpuré til kogepunktet og hæld det over chokoladen, mens du vender det sammen med en dejskraber.

Fortsæt med at røre, til ganachen samler sig til en glat og blank creme.

Fordel ganachen ovenpå kiksebunden.

NØDDEKNAS:
25 G HASSELNØDDER
25 G SUKKER

Rist hasselnødder og gnub skindet af.

Smelt sukker på en pande og rør nødderne rundt til de er godt dækket.

Hæld dem ud på et ark bagepapir og skil nødderne let fra hinanden.

Når de er kølet helt af, hakkes de groft.

Fordel nøddeknas over ganachen.

OSTEFYLD:
4 BLADE HUSBLAS
SAFT AF 6 PASSIONSFRUGTER
2 SPSK CITRONSAFT
100 G FLORMELIS
300 G FLØDEOST NATUREL
250 G FLØDE
1 TSK VANILJE PASTA

Udblød husblassen i koldt vand i 5-10 min.

Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud.

Kom det i en blender eller minihakker og blitz kortvarigt. Press massen igennem en finmasket sigte for at fjerne kernerne.

Varm passionsfrugtsaft og citronsaft op til kogepunktet. Knug vandet ud af husblassen og smelt den i saften. Lad saften køle af til den er lillefinger-varm.

Pisk flødeost og flormelis blødt og cremet i en skål og hæld den afkølede saft ned i en tynd stråle, mens du rører det sammen med en dejskraber.

Pisk fløden og vanilje til skum med bløde toppe og vend den forsigtigt ind i ostecremen.

Fordel ostecremen ovenpå bunden.

Dæk formen til med film og stil den i køleskabet.

TUILES:
10 G SUKKER
10 G HEL ÆG
10 G HVEDEMEL
SPISELIGT GULD- OG ROSASTØV TIL PYNT

Rør alle ingredienserne sammen til en ensartet dej.

Læg bagemåtten til tuiles på en bageplade og spray let med en stege-spray.

Smør dejen ud over måtten med en palet, så bladene bliver fyldt op, skrab derefter måtten helt ren.

Bag ved 175 grader i ca. 6-7 min.

Brug en tandstikker eller nål til at befri dem fra måtten.

Pensl med guld- og rosastøv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *