Der skal ikke mange ingredienser til for at kreere en fantastisk dessert.
Især ikke denne dejlig snasket og chokoladefyldt kage, hvor en kage faktisk er nok til at mætte selv den mest chokoladehungrende person.
Dejen er hurtig og nem at lave, og kan forberedes i forvejen, således at kagerne kan stå på køl indtil de skal bages.
NUTELLA LAVAKAGE
4 PERS.
50G 70% MØRK CHOKOLADE
50G SMØR
60G SUKKER
1 ÆG
1 ÆGGEBLOMME
50G HVEDEMEL
4 TSK. NUTELLA
Forvarm ovnen til 160 grader.
Smelt chokoladen sammen med smørret og rør det til en glinsende ensartet masse, sæt blandingen til side og lad den køle lidt af.
Imens piskes sukker, æg og æggeblomme lyst og luftigt, det må gerne løbe i tykke bånd fra piskeriset.
Sigt melet i æggemassen og vend det roligt sammen med en dejskraber, der må ikke slås for meget luft ud.
Hæld chokoladeblandingen i og vend igen.
Kom en spiseske dej i bunden af fire godt smurte ramekiner eller forme på størrelse med en alm. muffinsform.
Læg en teske nutella i midten og fordel den resterende kagedej ovenpå og bag dem i ovnen i 18-20 min.
Før en kniv rundt langs kanten af kagerne for at løsne dem og vend dem ud på en tallerken.
Spis straks og server med vaniljeis, hindbærsirup, lidt friske bær og flormelis sigtet hen over kagen.