Site Overlay

Mælkechokolademousse

Lækker og silkeblød mousse som jeg lavede for noget tid siden, da min mor kom til frokost. Moussen er lavet på en mørk mælkchokolade og med peanutknas ved siden af. Hvad der ikke er tilstede på billederne er flødeskummet som spises til, eller kan den kraftige smag af mousse godt være overvældende.

MÆLKECHOKOLADEMOUSSE
4 PERS.

MOUSSE:
75 G MØRK MÆLKECHOKOLADE 47%
2 ½ DL. FLØDE
1 PAST. ÆGGEBLOMME
25 G SUKKER

Smelt chokolade og 1/4 dl fløde sammen ved lav varme til en ganache.

Pisk æggeblomme og sukker til en lys og luftig æggesnaps.

Pisk resten af fløden til skum med bløde toppe.

Vend 1/4 af flødeskummet i ganachen.

Bland æggesnapsen i ganachen, lidt ad gangen.

Vend resten af flødeskummet forsigtigt i chokoladen uden at banke for meget luft ud.

Kom moussen på en sprøjtepose og fyld en silikoneform (som står på et skærebræt for nemmere at flytte den) med halvkugler på 8 cm i dia. Glat overfladen pæn og fld ud. Kom film hen over for at beskytte moussen og stil formen i fryseren et par timer eller natten over.

Skub de frosne mousser forsigtigt ud af formen og lad dem tø op, anrettet, på en tallerken i køleskabet. Skal det gå hurtigt kan de godt stå på køkkenbordet i ca. 30 min.

PEANUTKNAS:
25 G SUKKER
50 G SALTEDE PEANUTS

1/4 L. FLØDE PISKE TIL SKUM

Smelt sukkeret på en pande til karamel og tilsæt nødderne. Rør det godt sammen.

Hæld det ud på et stykke bagepapir og skil nødderne let ad, så de ikke ligger i en kæmpe klump.

Når nødderne er kølet helt af kan de hakkes halvgroft eller blitzes kortvarigt i en blender.

Pynt moussen med knaset og server med flødeskum

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *