Denne kage er en gammel kending, men det er efterhånden flere år siden jeg sidst havde fingre i opskriften. Nu får den en velfortjent opdatering.
Kiksebunden giver en god knas, så den cremede trøffelmidte der er gået hen og blevet cheesecake-agtig og en gang gelé som afslutning. I bund og grund en god sammensætning af forskellige teksturer og smage.
Til geléen har jeg valgt at bruge koncentreret hindbærsaft, da jeg faktisk kun skulle bruge saften og ikke frugtkødet.
HVID TRØFFELKAGE MED LAKRIDS
10-12 PERS.
BUND:
135G GROVE HAVREKIKS
75 G SMØR
1 SPSK. SUKKER
Blend kiksene sammen med smør og sukker til det ligner vådt sand.
Pres kiksekrummerne ned i en 18 cm springform, hvor bunden er belagt med bagepapir og siderne er foret med et plastikchartek, som er vasket og klippet til.
Sæt den på køl indtil bunden har sat sig og er blevet fast.
TRØFFEL:
200 G HVID CHOKOLADE
1½ DL FLØDE 38%
200 G FROMAGE FRAIS
2 TSK. SALMIAKLAKRIDSPULVER
Kom fløden i en gryde og bringes i kog under stadig omrøring, så den ikke brænder på.
Skru ned på laveste blus og tilsæt chokolade, brækket i mindre stykker.
Rør til det hele er smeltet sammen til en ensartet masse.
Tag gryden af varmen og rør fromage frais og lakridspulver i.
Hæld blandingen over kiksebunden og sæt den på køl i 2 timer til den har sat sig.
GELÉKUGLER:
1DL KONC. HINDBÆRSAFT
2 BLADE HUSBLAS
Husblassen lægges i blød i koldt vand i 5-10min.
Varm 1/2 dl saft op i en gryde.
Knug vandet ud af husblassen og smelt den i saften.
Rør resten af saften i og hæld væsken i en kande, så er det nemmere at fordele i formen.
Hæld væsken i en silikoneform (som står på et skærebræt for nemmest at flytte den) med halvkugler på 3 cm. Stil formen i køleskabet til geléen sat sig.
PYNT:
FRISKE HINDBÆR
For at løsne halvkuglerne fra formen, skæres der med en kniv rundt i kanten og formen dyppes i varmt vand, så kan de lettere skubbes ud af formen.
Lige før kagen skal serveres, løsnes den fra springformen.
Derefter fjernes plastikket fra kagens sider, igen ved at føre en knive mellem kage og chartek. Så kan man forsigtigt overføre kagen til et fad ved at trække papiret på springformens bund over.
Pynt med gelé og frisk frugt.