Chokoladesirup

Chokolade og sirup, to ting der fungerer perfekt sammen. Denne opskrift er inspireret af Mads Madglads version, men jeg har reduceret sukkermængden og erstattet vaniljeessens med ekstrakt eller sukker. Siruppen, selvom der ikke er chokolade i, er fløjlsblød og giver en lækker og kraftig chokoladesmag til alt fra is til kager og så kræver den ikke de store ressourcer.

CHOKOLADESIRUP

50 G KAKAO
250 ML VAND
350 G SUKKER
2 TSK. SALT
1 TSK. VANILJESUKKER

Pisk vand og kakao sammen i en stor gryde, mindst 3 liter.

Tilsæt sukker og rør godt rundt.

Bring det hele i kog, mens der piskes i det hele tiden ellers vil det hurtigt koge/boble over.

Når det koger, skruer man ned for varmen til laveste blus og sætter æggegækkeren (æggeuret) på 15-20 minutter, mens man bliver ved med at piske.

Når tiden er gået, tilsættes vaniljesukker og der smages til med salt.

Så køles det hele ned og kommes på skoldede glas. Opbevar siruppen i køleskabet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *