Brownie med Kiks og Karamel

Jeg elsker at komme på nye ideer til hvordan en brownie kan udfordres. Den her er inspireret af en brownie med Twixbarer jeg så et sted på internettet. Men der stopper sammenligningen også, for købe-Twix er intet steds at finde her. Bare masser af kiks og karamel. Denne opskrift er version 1, selvom den smager fantastisk og er farlig vanedannende, vil jeg gerne se om kiksen kan blive sprødere. Men det vender jeg tilbage til på et tidspunkt. Indtil videre bør I bare nyde denne lækkerbidsken.

BROWNIE MED KIKS OG KARAMEL
12-16 PERS.

KIKSEBUND:
65 G FLORMELIS
125 G MEL
1 NIP SALT
115 G SMØR, SMELTET

Rør alle ingredienser sammen til en blød dej.

Beklæd en 20×20 cm form med sølvpapir.

Pres dejen ned i formen og godt ud i kanterne.

Bag bunden midt i ovnen ved 175 grader i 25 min til bunden er gyldenbrun.

Lad bunden køle af i formen

KARAMEL:
1 DÅSE (397G) TØRSLEFF KARAMELISERET MÆLK
30 G SMØR
50 G BRUN FARIN
FLAGESALT

Smelt smør og farin i en gryde ved jævn varme.

Tilsæt den karameliserede mælk og kog massen op under omrøring med et piskeris til den begynder at boble.

Sæt æggegækkeren på 4 min og bliv ved med at røre, især i siderne da karamellen kan brænde fast. Den vil tykne og når uret ringer, fjernes gryden fra varmen og den får lov til at køle af. Når massen ikke bobler længere, burde man kunne lave et spor med en ske igennem den og bunden af gryden vil kunne ses.

Rør salt i karamellen.

Fordel karamellen ovenpå kiksebunden i et jævnt lag.

Lad karamellen køle let af og stil derefter formen i køleskabet til karamellen er fast.

Når den er helt kold, tages karamel og kiks ud af formen og der skæres ½ cm af langs kanten, hele vejen rundt. Det gøres så browniedejen kan omslutte laget helt.

BROWNIE:
135 G MØRK CHOKOLADE
175 G SMØR
300 G SUKKER
3 ÆG
1 TSK. VANILJESUKKER
½ TSK. FLAGESALT
125 G HVEDEMEL

Forvarm ovnen til 175 grader.

Hak chokoladen groft og smelt det sammen med smørret. Rør det til en glinsende, ensartet masse, dette gøres nemmest med et piskeris.

Pisk sukker i og derefter æggene, ét ad gangen.

Tilsæt vanilje og salt og vend til sidst mel i med en dejskraber.

Fordel halvdelen af browniedejen i formen.

Læg kikse-karamelbunden ovenpå og derefter resten af dejen så den dækker helt.

Bag kagen midt i ovnen i ca. 35-40 min.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *