Lemon Curd

Lemon curd er en god ting at have i repetoiret, især i weekenderne. Lækker på morgenbrødet, herlig i kager og tærter eller bare på en ske. Den tager ikke lang tid at lave og er samtidig nem.

LEMON CURD
CA. 750 ML

SAFT OG REVEN SKRÆL AF 5-6 ØKOLOGISKE CITRONER (2 DL. SAFT)
5 M/L ÆG
270 G SUKKER
100 G SMØR, I MINDRE STYKKER

Rør saft, æg og sukker sammen i en stålgryde over vandbad.

Bliv ved med at røre i massen til den begynder at tykne og have samme konsistens som en god sauce, hollandaise eller lignende.

Tag skålen af varmen og si massen gennem en finmasket sigte for at fjerne eventuelle klumper.

Pisk smørret i, lidt ad gangen, til det er inkorporeret.

Rør citronskrællen i og lad curden køle let af før den kommes på rene, skoldede glas.

Curden vil fortsætte med at tykne under afkøling.

Men skulle det vise sig at den er skilt, når den er kold, kan den reddes ved, at komme curden i en skål og ind i microovnen, på fuld knald i 4 min. Rør rundt i massen og giv den 1 min mere, så skulle den gerne være perfekt igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *