Kartoffelsalat

Kold kartoffelsalat er godt til alt slags kød, men især til den grillede slags…men man kunne også bare kaste sig over salaten uden tilbehør. Den er let at lave og smager lækkert på varme sommerdage.

KARTOFFELSALAT
4 PERS.

750 G NYE ELLER BABYKARTOFLER
3 BLOMMETOMATER
2-3 STILKE FORÅRSLØG
3-4 SPSK. FRAICHE 9%
1 HÅNDFULD HAKKET PERSILLE
SAFT AF EN 1/2 CITRON
SALT OG PEBER
1/2 TSK. PAPRIKA

Vask kartoflerne grundigt for jordrester, kom dem i en stor gryde med vand der lige akkurat dækker og kog kartoflerne i 15-20 minutter eller til de er møre.

Hæld straks vandet fra og overrisl kartoflerne flere gange med koldt vand, så de stopper med at koge.

Lad kartoflerne køle helt af, gerne til dagen efter i køleskabet.

Skær kartoflerne i mindre stykker og kom dem i en stor skål.

Skyl tomaterne, skær dem i strimler og kom dem i skålen med kartoflerne.

Skyl forårsløgene og skær ender og toppe af. Skær stilkene i skiver og kom dem i skålen.

Tilsæt fraiche, persille, citron, salt, peber og paprika

Bland det hele godt sammen og sæt salaten på køl til den skal serveres

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *