Site Overlay

Shrovetide Buns with Apple Cinnamon Jam

Nem måde at få et lækkert fyld, kom en teske af din yndlingsmarmelade i midten af bollen og haps. Her har jeg brugt ænlekanel variaten, da den er superlækker i brød.

FASTELAVNSBOLLER MED ÆBLEKANELMARMELADE
16 boller

25 g Gær
375 ml Lunken kærnemælk
100 g Smeltet smør
600g Hvedemel
2 tsk. Stødt kardemomme
1 spsk Sukker
1/2 tsk. Salt
1 Æg, sammenpisket med lidt vand
16 tsk. Æblekanelmarmelade

Pynt:
Perlesukker

Rør gæren ud i kærnemælken og tilsæt det let svalede, smeltede smør.

Bland mel, kardemomme, sukker og salt sammen og vend det med det våde.

Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord til en glat, smidig masse og til den slipper fingrene uden at klistre. Eller i en køkkenmaskine med dejkrog.

Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et viskestykke og lad den hæve i en time.

Ælt dejen igen på bordet og del den i 16 boller (á ca. 68g hver)

Tril bollerne runde og rul dem fladt ud.

Kom 1 tsk. marmelade på midten og fold dejen ind over. Knib samlingerne godt sammen, så marmeladen ikke kan stikke af, og form bollerne forsigtigt til fine runde fastelavnsboller.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med sammenpisket æg, drys med perlesukker og bag bollerne i 20-25 min.

Lad bollerne køle let af før de fortæres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *