Site Overlay

Shrovetide Buns with Apple and Caramel

Syrlige æbler og saltet karamel giver disse boller en utrolig lækker smag. Da karamellen bliver gloende hed under bagningen og kan godt lide at stikke af, skal du ikke fortvivle hvis der er et lille hul i bunden af bollerne, når de tages ud…smagen er der stadig.

FASTELAVNSBOLLER MED ÆBLE OG KARAMEL
16 boller

25 g Gær
375 ml Lunken kærnemælk
100 g Smeltet smør
600g Hvedemel
2 tsk. Stødt kardemomme
1 spsk Sukker
1/2 tsk. Salt
1 Æg, sammenpisket med lidt vand
1 Æble, skrællet og skåret i mindre tern
8 tsk. Saltet karamel

Pynt:
Striber af saltet karamel

Rør gæren ud i den lunkne kærnemælk og tilsæt det let svalede, smeltede smør.

Bland mel, kardemomme, sukker og salt sammen og vend det med det våde.

Ælt dejen godt sammen på et meldrysset bord til en glat, smidig masse og til den slipper fingrene uden at klistre. Eller i en køkkenmaskine med dejkrog.

Kom dejen tilbage i skålen, dæk med et viskestykke og lad den hæve i en time.

Ælt dejen igen på bordet og del den i 16 boller (á ca. 68g hver)

Tril bollerne runde og rul dem fladt ud.

Kom 1/2 tsk. karamel og lidt æblestykker på midten og fold dejen ind over. Knib samlingerne godt sammen, så karamellen ikke kan stikke af, og form bollerne forsigtigt til fine runde fastelavnsboller.

Læg dem på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 20 min.

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag i 20-25 min.

Lad bollerne køle let af før de pyntes med karamelstriber.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *