Site Overlay

Bouef Stroganoff

Gryderetten til de kolde aftener, ren comfort food og med en varme i smagen fra paprika, der luner kroppen. Har man grøntsagsrester liggende i køleskabet kan de med fordel hakkes fint og kommes i retten.

BOUEF STROGANOFF
4 Pers.

200 g Bacon i tern
300 g OksekødSstrimler
2 Fed Hvidløg
1 Stort Løg
100 g Champignon
1 Rød Peberfrugt
2 Stilke Bladselleri
2 tsk. Paprika
1 spsk. Mel
1 dåse (70 g) Tomatpuré
50 g Smør
2 dl Fløde 38%
Salt og Peber
Hakket persille

Pil løg og hvidløg, vask champignon, selleristænger og peberfrugt. Hak hvidløget fint og skær løg, champignon, selleri og peberfrugt i mindre tern.

Start med stege baconen til den næsten er sprød.

Tilsæt løg og hvidløg og svits dem bløde sammen med smørret, uden at tage farve, i gryden.

Tilsæt selleri, champignon og peberfrugt og steg i et par minutter, før køddet kommed ved.

Når køddet er brunet af, tilsættes paprika og tomatpure sammen med melet og rør det hele godt sammen, mens vand hældes i lidt af gangen til det dækker.

Lad retten simre i 30-40 min. ved middellav varme.

Rør fløden i, kog op i små 10 min. og smag til med salt og peber.

Servér med kartoffelmos, ris eller bare som en skål fuld hygge med lidt fløde og persille på toppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *