One Bite at a time

Passionsfrugttærte med Jordbær

Lækker og sommersød tærte, med let syrlige passionsfrugter og søde jordbær på en sprød tærtebund. Jeg havde den med mit arbejdes sommerfest i går, hvor den gik rent ind efter en god gang grillmad.

PASSIONSFRUGTTÆRTE MED JORDBÆR
12-14 pers. 

Tærtebund:
300 g Hvedemel
150g Smør
1/2 tsk. Salt
120 g Flormelis
3 Æggeblommer
1/2 stang Vanilje
Saft og skal af 1/2 citron

Passionsfrugtcreme:
140 g Sukker
2 Large Æg
1 tsk. Majstivelse
115 g Passionsfrugtkød (5 styk.)
2 tsk. Citronsaft
3 Blade husblas
125 g Smør i tern

Pynt:
500g Små søde jordbær
Hindbærmarmelade, rørt op med lidt vand

TÆRTEBUND:

Kør mel, smør og salt i en foodprocessor til det ligner rasp, man kan også bruge et håndholdt piskeris og “hakke” det til rasp med riset.

I en seperat skål blendes flormelis, æggeblommer, vaniljekorn, citronskal og saft til en cremet masse.

Æggemassen røres i raspen til det hele samler sig.

Hæld det ud på et bord og pres dejen let sammen til en blød dej.

Læg dejen mellem to stykker husholdningsfilm og rul den ud til en firkant på ca. 1 cm tykkelse.

Pak den ind i firkanten og stil den på køl i mindst 1 time.

Når dejen er kold, rulles den ud til max. 0,5 cm tykkelse.

Beklæd en 26 cm. tærteform, gerne af tinblik, med dejen. Pres den forsigtig ud i alle kanter, skær overskydende dej af og prik huller i bunden med en gaffel.

Sæt tærtebunden på køl i 30 min.

Forvarm imens oven til 190 grader.

Læg et stykke bagepapir ovenpå tærtebunden og fyld op med keramiske bagebønner, tørrede bønner eller ris, de sørger for at dejen ikke puffer for meget op.

Bag bunden i 15 min med bønner og 15 min. yderligere uden.

Lad tærtebunden køle helt af.

PASSIONSFRUGTCREME:

Læg husblassen i blød i koldt vand.

Skrab kødet ud af passionsfrugtene og kom det en skål der kan tåle mikroovn. Varm det i 30-50 sekunder.

Pisk sukker, æg og majsstivelse sammen, pisk det lune passionfrugtskød i massen.

Kog det op over middel-svag varme under konstant omrøring indtil det begynder at tykne og ligne en god tyk sovs.

Tag cremen af varmen, knug vandet ud af husblassen og pisk den i cremen.

Lad creme køl let af og rør smørret i lidt af gangen indtil det er helt inkorporeret.

Hæld massen over tærtebunden og lad den køle af til stuetemperatur.

PYNT:

Pynt med jordbærrene.

Rør hindbærmarmelade sammen med en sjat vand og varm det kort i mikroovnen.

Pensl bærrene med marmeladen, så tørrer de ikke så hurtigt ud og ser flotte og skinnende ud.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.