One Bite at a time

Pandekage-kage

En frisk kage med masser af bær, lækker blåbærcurd og flødeskum. Klar til en solrig forårs- eller sommerdag, når de engang har tænkt sig at dukke op.

PANDEKAGE-KAGE
10-12 pers.

Pandekager:
100 g Mel
1 dl Mælk
2 Æg
1 dl. Lys eller chokoladeøl
Revet skræl af 1/2 Applesin
15 g Smeltet og svalet smør
1/2 tsk. Salt
1 tsk. Kardemomme

Blåbærcurd: 
(Man skal kun bruge ca. 1/2 portion af denne mændge, men lav den hele og gem resten til morgenbollerne)
250 g Blåbær
1 spsk. Vand
200 g Sukker
60 g Smør, i mindre tern
3 Æg
Saft af 1 Citron

Granatæbleskum:
1/4 l. Piskefløde
3-4 spsk. Koncentreret granatæblesaft

Pynt:
Smeltet chokolade
Brombær
Blåbær
Granatæblekerner

PANDEKAGER:

Pisk mel og mælk sammen til en glat dej uden klumper.

Tilsæt æg, appelsinskal, salt og kardemomme.

Rør det smeltede smør i tilsidst.

Sæt dejen på køl i mindst 15 min.

Varm lidt fedtstof på en pande og hæld ca. 1/2 dl dej på.

Steg pandekagerne gyldenbrune på hver side og lad dem køle af.

Dejen giver cirka 8 pandekager

BLÅBÆRCURD:

Kog blåbær og vand i gryde i ca. 10 min, indtil bærrene er godt møre og afsaftet.

Passér massen gennem en sigt for at fjerne kerner og skind.

Kom blåbærpuréen i en stålskål og varm op over vandbad.

Tilsæt sukker, smør, citronsaft og æg, pisk det hele sammen under konstant omrøring ved middel varme til curden tykner og ligner en god hollandaise. Det tager ca. 5-10 minutter.

Lad curden køle helt af før brug, den vil fortsætte med at tykne under afkøling.

GRANATÆBLESKUM:

Pisk piskefløde og saft til flødskum med bløde toppe og sæt det til side.

SAMLING:

Læg den første pandekage på det fad kagen skal serveres på.

Fordel et par spiseskefulde blåbærcurd ovenpå og bred ud til kanten af pandekagen.

Kom den næste pandekage ovenpå og derpå granatæbleskum.

Forsæt således skiftevis, afslut med granatæbleskum.

Pynt med smeltet chokolade, blåbær, brombær og granstæblekerner.

Stil kagen på køl indtil servering.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *