Mint Chocolate Chip Cookies

Der er pandekagedage, og kagedage, fiskedage og vaffeldage…og så er der alle de andre dage. I hvert fald hvis man følge denne kalender, i går var det således Chocolate Mint Day og jeg fik rivende lyst til at lave noget med det. Det blev til en gang Heibergs Chocolate Chip Cookies, hvor jeg erstattede noget af chokoladen med After Eight. Det gav lige den rigtige mængde pebermyntesmag, uden at det var en overvældende tandpastasmag.

MINT CHOCOLATE CHIP COOKIES
CA. 30 STK.

110 G BLØDT SMØR
185 G SUKKER
1/2 STANG VANILJE
1 ÆG
25 ML. MÆLK
210 G HVEDEMEL
1 TSK. BAGEPULVER
80 G AFTER EIGHT, ELLER ANDEN TYND MINTCHOKOLADE
145 G MØRK CHOKOLADE

Afvej mint chokoladen, kom den i en frysepose og læg den i fryseren mens resten laves. (Det gør chokoladen og mintfyldet nemmere at hakke, da fyldet ikke flyder ud over det hele)

Kom smør og sukker i en skål og pisk det sammen til en lys og luftig masse.

Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud, kom dem i sukkermassen, sammen med ægget og mælken og pisk det hele godt.

Sigt mel og bagepulver ned i æggecremen og fold dem i med en spatel til en glat dej.

Tag nu mintchokoladen ud af fryseren og hak den groft sammen med den mørke chokolade. Fold dem ind i kagedejen.

Stil dejen på køl i 30 min.

Forvarm imens ovnen til 180 grader.

Tag cookiedejen ud af køleskabet og sæt runde toppe af dejen, ca. 1 spsk. størrelse, på en bageplade beklædt med bagepapir, der skal være godt 5 cm imellem hver top, da dejen vil flyde ud under bagning.

Bag kagerne midt i ovnen i cirka 15-20 min, til de er gyldenbrune og føles lidt faste. De vil dog først blive sprøde når de får lov til a hvile på en rist.

Opbevar kagerne i en lufttæt beholder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *