Site Overlay

Kanonkugler

I den gængse tone kaldes de for Popcakes eller Cake Balls, jeg har nu valgt at kalde dem for Kanonkugler, da de er nogle bastante lækkerbiskner i stil med en chokoladetrøffel. Man kan hurtigt komme til at spise for mange og variationerne er mangfoldige, jeg har også lavet en version med citron og marcipan dyppet i mørk chokolade og drysset med lakrids- og salmiakpulver.
Prøv alle mulige gode kageopskrifter af og gå amok 🙂

KANONKUGLER
CA. 60-70STK.

KAGE:
3 ÆG
225 G SUKKER
50 G SMØR
85 G MEL
50 G KAKAO
¾ TSK. BAGEPULVER
1-2 TSK VANILJESUKKER
½ DL MÆLK

Forvarm ovnen til 175 grader

Æg og sukker piskes sammen til en luftig masse.

Smelt smørret og pisk det i.

Bland de tørre ingredienser i og kom dem i, lidt af gangen.

Pisk til sidst mælken i og fordel dejen i en bradepande med bagepapir.

Bag kagen i 20-25 min.

Dejen skal være gennembagt, test ved at prikke med en tandstikker og se om der er noget der hænger ved.

Lad kagen køle helt af.

Blend kagen til fine kagekrummer.

SMØRCREME:
40 G SMØR
4 SPSK. KAKAO
100 G FLORMELIS
2 SPSK. MÆLK
2 TSK. VANILJE

Rør alle ingredienserne til smørcremen sammen og bland dem med kagekrummer til det ligner romkugledej.

Tril dejen til kugler, ca. 2 cm i diameter.

PYNT:
CA. 400 G MØRK, MÆLK ELLER HVID CHOKOLADE
LIDT HALVSALT

Smelt chokoladen i en skål og dæk kuglerne helt, bank forsigtigt overskydende chokolade af mod randen af skålen.

Sæt kanonkuglerne på en plade med bagepapir, drys en lille smule salt hen over (det opvejer den lidt tunge, mørke kugle) og lad chokoladen størkne.

De kan også pyntes med krymmel eller hakkede nødder.

Man kan også bruge hele nødder, som ristede hasselnødder og som midte af kuglerne for ekstra knas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *