Site Overlay

Kanelkage med Lakridscreme

Det lyder måske spøjst, men kanel og lakrids kan være en god kombination. Det gør sig i hvert fald gældende i denne kage.

KANELKAGE MED LAKRIDSCREME
8-10 pers.

Kage:
140 g Sukker
1 M/L Æg
200 g Hvedemel
1 spsk. Stødt kanel
½ tsk. Bagepulver
½ tsk. Natron
250 ml Kærnemælk
60 g Smeltet smør

Creme:
250 g Flormelis
200 g Blødt smør
4 Store spsk. Lakridssirup

KAGE:

Forvarm ovnen til 175 grader.

Smør og beklæd en 18 cm. springform med bagepapir.

Pisk sukker og æg til en tyk snaps.

Sigt mel, kanel, natron, og bagepulver ned i massen og rør det godt sammen.

Pisk kærnemælken i lidt ad gangen til det er en ensartet masse.

Tilsæt tilsidst smørret.

Hæld dejen i springformen og bag den midt i ovnen i ca. 45 min eller til en nål kommer ren ud.

Lad kagen køle helt af.

CREME:

Pisk flormelis og smør til en luftig og lys creme.

Tilsæt lakridssirup og rør sammen.

SAMLING:

Flæk kagen og kom halvdelen af lakridscremen på den ene bund.

Læg den anden bund ovenpå og pynt med resten af cremen, jeg brugte en rosetylle.

Drys en håndfuld frysetørrede hindbær på som afslutning.

Stil kagen på køl, så cremen kan sætte sig og blive fast, men tag den ud mindst en time før den skal serveres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *