Kærnemælksvafler med Kakao

I går delte jeg en opskrift på kartoffelmosvafler som første del af en vaffelmenu, nu får I dessertvaflen. Selve vaflen er ikke synderligt sød, så derfor kan I nemt læsse på med jeres yndlings ting. Jeg holdte det rimeligt enkelt og kom kun saltet karamel og friske jordbær på og et drys flormelis. Men flødeskum, is, chokoladesauce, flere friske bær etc? Bare kast det på og nyd en sprød vaffel.

KÆRNEMÆLKSVAFLER MED KAKAO
CA. 10 BELGISKE VAFLER

150 G HVEDEMEL
20 G KAKAO
40 G SUKKER
1 TSK. BAGEPULVER
½ TSK. NATRON
½ TSK. SALT
215 ML KÆRNEMÆLK
45 G SMØR
1 M/L ÆG

Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.

Smelt smørret og lad det svale let af, så det ikke er for varmt.

Rør smørret sammen med kærnemælken.

Del ægget i blomme og hvide.

Rør æggeblommen i kærnemælken.

Pisk æggehviden til stift skum.

Varm dit vaffeljern op.

Rør de våde ingredienser i de tørre til en glat dej uden klumper. Dejen vil være lidt tyk, men bare vent til æggehviden kommer i.

Vend forsigtigt den stiftpiskede æggehvide i dejen.

Smør vaffeljernet med lidt fedtstof, du behøver kun smøre denne ene gang.

Brug ca. ½ dl dej til hver vaffel.

Bag dem i 3-5 min.

Server med dit yndlingstilbehør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *